Barion Pixel

Blog

Tanulás módszertan blog

Tanulás blog

Sokkal többet tanulsz, ha nem tanulsz

Tanulás és spiritualitás Gerald Hüther a neurobiológia professzora: „Találkozhat a racionalitás és spiritualitás? Tudomány és érzelem – működik a kettő együtt? Logikus. Az ember több,

TOVÁBB »
Tanulás blog

Csináld magad elég jóra

Einstein. Így hívták. No, nem azért, mert olyan zseni volt. Épp ellenkezőleg. Örök bélyegként viselte a nevet. Amikor a szülei válófélben voltak és éjszakákon át

TOVÁBB »
Tanulás blog

A siker titka

Már a startnál eldől, kiből lesz sikeres ember Először is szeretném tisztázni, hogy mit jelent számomra a siker. Szoktad mondani valakire azt, hogy elemében van?

TOVÁBB »

Német módszertan blog

Német tanulás blog

Szótanuló technikák

  Egy képzésen voltam, ahol szóba került a Minden Nap Németül magazin. Illetve a cikkem a szótanulás hívószó technikával módszer. -Nem győzött meg a technika.

TOVÁBB »
Német tanulás blog

Hogyan fejleszd hallásértésedet?

Amikor megkérdezem a jobb agyféltekés német tanulás tréning résztvevőit, hogy mi a célod a némettel, akkor elsősorban ez hangzik el: Szeretnék folyamatosan beszélni.

TOVÁBB »
beszéd
Német tanulás blog

Német beszédkészség fejlesztés manipulációs eszközökkel

Hadd tegyek fel egy egyszerű kérdést. Hány cikket olvastál el németül, ami még tetszett is, de aztán ott vége is lett a dolognak? Nem is sejted, hogy egy számodra érdekes szöveg kincsesbányát rejt. Minimum a beszédkészségedet fejlesztheted vele. Őrületesen szórakoztatóan, amire még álmodban sem gondoltál volna.

TOVÁBB »
memoria
Német tanulás blog

Bárhol végezhető egyszerű memóriafejlesztő gyakorlat

A képzelőerő a fejlődés kulcsa. Képzelőerővel született a kerék, az autó, az űrhajó. Mióta kész képeket kapsz, Tv, Instagram, Pinterest, Fb, már leszoktattak a képzelődésről. Pedig a jól működő fantázia segíti az emlékezést, a memóriát. Hogyan fejleszd?

TOVÁBB »