Barion Pixel

Légy igaz tükre önmagadnak

 

Azon gondolkodom a több, mint 20 év tapasztalattal a hátam mögött, hogy minden generációnak egyformán nehéz a tükörben meglátni önmagát.

Nem azt, akivé a klisék és a játszmák tesznek, hanem a valódi értékeket, a mozgatórugókat, az életed valódi célját.

Függetlenül attól, hogy gyermekként vagy már felnőttként tekintünk a tükörbe, a megértés, önmagunk összefüggéseinek megértése valóban hiányzik. Miért lehetséges ez?

Sokszor hisszük azt, hogy csupán egy megérzés, csupán egy vágy, ami elhatalmasodik bennünk, majd gyorsan elhessegetjük magunktól és vissza rohanunk azonnal a jól megszokott mókuskerékbe.

Miért tesszük?

 

Mert biztonságos. Az ember alapvetően a biztonságra van berendezkedve. Gondolj bele, már az őskorban is a biztonságos menedéket kerestük és később sem értettük azokat, akik a biztonságot hátrahagyva a repüléssel kísérleteztek, majd haltak is bele.

Ma ugyanezt tesszük a saját életünkben.

Legyártjuk a szülői és családi mintákon keresztül a biztonságos kliséket és így éljük az életünket. A biztonságos burkon belül. Remélem olvastad. A biztonságos szót használtam és nem a boldogat vagy a felszabadítót.

Nem véletlenül.

Önmagunk felismerése és megismerése mindig nehéz utakat teremt. De az intuíció, a jelek, a megérzések, sőt, mi több a vágyak is azt üzenik, lehetne ez másként is.

Hogyan lehetséges ez?

Mindannyian gondolkodó lények vagyunk. Ez visz előbbre bennünket. Születésünktől kezdve a magunk szintjén keletkeznek bennünk a gondolatok, a tapasztalások és ezek egységeként születik meg a cselekedet. Olyan ez, mint az egy ezredmásodperc alatt kiszámított logikai feladvány, melyet naponta milliószor hajtunk végre, különböző számsorokkal.

Mi kell ahhoz, hogy végre átlássuk a feladványt és tudjuk, mi a tudatos és mi az ösztönös cselekedet? Egyáltalán melyik a helyes?

Ismerős az a mondat, hogy “velem mindig ez történik”?

Ha igen és biztosan igen, akkor tudnod kell, hogy a döntés, melyet meghoztál ösztönös. Ösztönből döntesz, a már meglévő tapasztalás készleted segítségével.

Ez nem hiba! Sőt! Az emberiség döntő többsége így tesz. Megtapasztal, feldolgoz és legközelebb ugyanígy dönt majd.

A tudatos gondolkodás azonban egészen más eredményeket hozhatna.

Amikor bekapcsol a jobb és bal agyfélteke, olyan, mint amikor (ha már maradunk a matematikai egyenletnél) kezedben lenne a megoldókulcs, az egyenlet levezetésének minden lépése és persze egy számológép is.

Szépen sorban lebontod vele az ismeretleneket és teljes képet kapsz az eredményről. Így már egészen más döntést hozhatsz, mint amikor csupán érzésből, tapasztalatból, ösztönből döntesz.

A sikeres emberek hogy csinálják?

 

És bizony a legnagyobb bizonyíték Ők. Akiket látsz, akikről azt gondolod zsenik, akikről úgy gondolod nekik minden sikerült és soha, egyetlen akadály sem állja útjukat.

Pedig, ha láttad volna őket évekkel, évtizedekkel ezelőtt, meglepődnél. Semmivel nem különbözött sem a gondolkodásmódjuk, sőt, talán még a hozzáállásuk sem az emberiség döntő többségétől.

A kulcs az önfejlesztésben és önfejlődésben rejlik.

Mert megismerni a saját működésünket, kiaknázni a bennünk rejlő lehetőségeket mellébeszélések és rózsaszín felhők nélkül, nem csak lehetőség. A boldog élet záloga és kötelessége.

Épp ezért született meg az egyéni tréning lehetősége. Neked!

Hogy képessé válj a saját ütemed, a saját megélésed alapján tenni, dönteni, cselekedni, tanulni és befogadni a tőlem kapott információkat egyéb zavaró tényezők nélkül.

Nem lesznek versenytársaid, osztálytársaid, csak Te és a tiszta szándékod és akaratod. A jobb és a bal agyfélteke működésének nem csak ismeretét de a “bekapcsolás” képességét is kézbe kapod, hogy ezt használva ne csak a saját belső életed, az önismereted váljon teljessé, de minden egyéb is könnyebben, gördülékenyebben működjön.

Nincs többé stresszes tanulás, félelem a kudarctól, helyette kapsz felszabadító képességeket, átlátható és valóban alkalmazható technikát, a körülményeidtől teljesen függetlenül.

 

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás