Barion Pixel

Hogyan ne legyél fáradt?

Mostban

Kinyitom a szemem, a gondolataim lassan közelítenek felém. A testem érzi, amikor megérkeztek, becsapódás. Egy új nap, teli rohanással. A gondolataimnak megálljt parancsolok hangosan, mint egy mantra:

-Lassan, csak lassan.

Mezítláb a konyhába ballagok, figyelek. Érzem a meleget a talpam alatt, a simaságot.  Benyomom a kávéfőző gombját. Éles, recsegő hang, túl hangos, szinte bántó reggeli csendben. A fogkefémért nyúlok, megnyitom a csapot, víz- hang. A kezemet körülöleli a hidegség. Felütöm a tojást, közben távolról jövő kutyaugatás töri meg a csendet. Serceg a tojás a serpenyőben. Amikor a tányérra teszem, a kerámia érintkezik a villával. Éles zaj. Hallom az óra kattogását. Megnyugtat. Nem siet. Azt mondja, komótosan tiiik-taaaak. Beleharapok a pirítósba, figyelek, hogyan őrli meg a fogam, s a nyelvem, mint egy segédszerkesztő hajlékonyan keveri el a morzsákat a nyállal.

Közben nézek ki az ablakon a tájra. A nap még alacsonyan jár, de képes arra, hogy valódi színkavalkádot fessen az égre. A vörösbe hajló narancs dominál. Fókuszom két érzékszervem közt váltogat. Látok, hallok. Jó így.

 

Mindenki más energiamennyiséggel rendelkezik

 

Hogy most azt mondod, mi köze ennek ahhoz, hogy ne legyél fáradt? Mindenki meghatározott energiaadottsággal születik. Van, aki sokat bír, van, aki kevesebbet. A legtöbb energiát az agy fogyasztja. Ha semmit sem csinálsz, csak fekszel az ágyon, akkor is 20%-ot vesz el az energiatömbödből. A gondolatok, mint az éhes disznó, zabálják az erődet. A gondolataid zakatolnak, zúgnak, száguldoznak, mint a vadlovak, vagy mint ezer majom a fán, ugrálnak össze-vissza.

Merre járnak? Vagy a múltban, vagy a jövőben. Ha a nap végén egy serpenyőbe tennénk a negatív és pozitív gondolataidat, akkor az úgy nézne ki, hogy egy súlyos vasgolyó a bal oldali serpenyőben és egy tollpihe a jobb oldaliban. Igen, a jobb agyféltekéd gyártaná a bíztatókat. A minden úgy van jól, ahogy van érzés, minden megoldódik.

Juj, ez így nem igaz! Magától nem oldódik meg! Javítsd:  Mindent meg tudok oldani, hisz eddig is sikerült. Harmóniát kell teremteni a nyugati és a keleti életszemlélet közt. A nyugati a folyton görcsösen csinálás, a keleti az ülök és meditálok és várom a csodát.

 

 

Egy nap 5 nagyobb feladatnál többet tisztességesen nem tudsz elvégezni

 

Legyen listád. Írd le a napi teendőket, ebből válaszd ki az öt legfontosabbat. Fogj hozzá. Ne bántsd magad, ha nem végeztél mindennel, csak hárommal. Másnap az elmaradt kettő legyen első helyen. Fontos, hogy leírd a listát. Ezzel kivetted az elmédből,  a folyton fel-felugró pop-app feladatgondolatot. Kívülről tudsz rátekinteni. Csak ekkor lesz tudatos, hogy a 8-10 elvégzendő közt van legalább 3-4, ami csupán pár percbe telik. Ettől megnyugszol.

 

Van valami a tarsolyomban, amitől még a nap végén is energikus maradsz

 

  1. Naponta többször menj bele a jelenbe, a fenti reggeli percek, a minta. A meki reklám iszonyat lassú képekben, a hangokat felerősítve mutatja be, hogyan készül a hambi.  Pont ezt a trükköt alkalmazza, hogy hasson rád. Mert szereted hallani, érezni a lassúságot.
  2. Lassítsd le a mozdulataidat, járásodat. Ne rohanj!
  3. Felezd meg a virtuális világban eltöltött idődet. Neeeem pihentet! Sőt felzaklat.
  4. Ne beszélj feleslegesen. Elképesztő energiát visz el. Az is, ha olyan embert hallgatsz, aki csak beszél, beszél, és nem mond semmit.

Próbáld ki néhány napig. Tudatosnak kell lenned, mert az ego nem fogja megengedni, hogy lassulj.  Azonban jó, ha tudod, az ego diktálta világ nem a valóság. Teremts magadnak első lépésben egy élhető életet, s ha megtapasztalod a lassított változatot, új koreográfiát alkotsz, amit simán, egyszerűen élvezni fogsz.

Ha munka mellett, család mellett tanulsz, akkor egy teljes komplex programot tudok átadni, amivel te leszel az életed irányítója és nem téged rángat az élet.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás