Barion Pixel

Jobb agyféltekés tanulás – pár perces gyakorlatok

Mi a baj az agyaddal?

A bal és a jobb agyféltekédet nem egyforma mértékben használod.

A bal agyféltekét a nap 90%-ában, a jobb agyféltekét pedig csak a fennmaradó időben. Újra aktiválni kell a jobb agyféltekét, munkára bírni. Ezek a gyakorlatok alkalmasak arra, hogy a harmónia, a munkamegosztás a két agyfélteke között létrejöhessen.

A gyakorlatok után ez történik veled

Ha minden nap elvégzel néhány pár perces gyakorlatot, akkor azt fogod tapasztalni, hogy gyorsan tudsz belső képeket alkotni.

Azonnal felismered az összefüggéseket.

Képes leszel analógiákat átlátni. Ez olyan mint a …

Tudsz példákat hozni, és azt is kitalálod, hogyan jegyezd meg, amit tudnod kell.

A végeredmény, hogy asszociációs kapcsolatokat építettél, ami tulajdonképpen a megértés.

Mi kell a gyors, eredményes tanuláshoz?

 

Ha gyorsan és eredményesen akarsz tanulni, akkor el kell sajátítanod, a tiszta, pontos, részletes, gondolkodást, majd az egészet látnod kell egyben is.

Kell, hogy tudj analitikusan gondolkodni, ugyanakkor kreatívan is.

Ha okos akarsz lenni, akkor logikusan racionálisan kell gondolkodnod, de képesnek kell lenned az intuíciót meghallani, megérezni.

Az elvégzett gyakorlatok után fejlődik a szövegértésed.

Használni tudod, amit megtanultál És ez a valódi tudás!

Jobban ki tudod fejezni magad, mert aki átlátja a dolgokat az el is tudja mondani.

A Feynman tanulási módszernek ez a lényege >>

Vera F Birkenbihl gyakorlat

Bal- jobb félteke összekötése

Fogj egy ceruzát és a bal mutató ujjadon kezdd el egyensúlyozni, közben pedig beszélj. A jobb féltekéd egyensúlyoz, a bal beszél. Mondj fel egy verset. Jó kis csapatmunka.

Képalkotó képesség fejlesztése

Végezheted írott vagy hallott szövegből. Egy-egy mondat után állj meg és lásd részletesen. Választhatsz YT-ról verset, hangos könyvet. Vagy felveheted a híreket a telefonodra és mikor újra hallgatod, behunyt szemmel lásd a jelenetet.

Akkor ébred fel a jobb féltekéd a csipkerózsika álomból, ha már nem kell megállnod, hanem megy a hírfolyam képekben a fejedben.

Nekem ez nagyon bejött >>

Gyakorlatot Matthias Nowaktól

Matthias Nowak az FC Bayern München edzője, olyan gyakorlatokat állított össze, amivel a focisták agyát tréningezi. Erre azért van szükség, hogy tudjanak játék közben előre gondolkodni. Lássák előre az ellenfél tervét és arra villámgyorsan tudjanak reagálni.

Az első a nyúl ás a vadász. Naponta 1-2 perces gyakorlást javasol.

Emeld fel a jobb kezed vállmagasságba, formálj pisztolyt. Bal kezeddel mutass vivátot. Ez a nyuszifül.

Először mutass a kezeiddel külön-külön hol nyuszit, hol vadászt.

Ha már megy, a kettővel egyszerre.

Mit érsz el vele?

Mindkét félteke dolgozik keményen. Azért keményen, mert szokatlan mozdulatokat végzel, egyszerre. Elképesztő hatása van a koncentrációra is.

Így maradsz fiatal

Matthias Schwabingban találkozott egy idős úrral egy kávézóban, aki fiatalokat megszégyenítő mozgású és gondolkodású volt. Kinézetre 60-nak saccolta. A beszélgetés során kiderült, hogy az elegáns úr 79 éves. Éppen az 5. nyelvet tanulta. Titka? Naponta végez ilyen gyakorlatokat néhány percben. Ha már megy, lép a következőre.

Ha már érzed, hogy többre lennél képes, de nem tudod, hogyan legyél okosabb, látogass el a jobb agyféltekés tanulás tréningemre.

Tanulás tréningek >>

Vagy válaszd az online változatát. Nem a nesze semmi, fogd meg jól tréning kategória. Konkrét gyakorlatokat mutatok, amivel megtanulsz gondolkodni, hatékonyan tanulni.

Online tanulás tréning >>

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás