Barion Pixel

Miért nem éred el a céljaidat?

 

A marketinges szövegírók szerint, ide az elejére egy jó kis blikkfangos szöveget kell írni, hogy megfogd az olvasók figyelmét. Ugyanis erre csupán 3 másodperced van. Ha nem találja érdekesnek az olvasó, akkor továbbkattint.

De tudod mit? Teszek rá. Teszek rá azért, mert vannak olyan témák, amikhez kell az elmélet. Én most azzal kezdem. Nem mondom, hogy könnyű olvasmány lesz. Ha mégis maradsz, akkor nem véletlen vagy itt.

Szeretem a törvényeket.

 

  1. Két pont között legrövidebb út az egyenes. De az élet nem egy lapos 2 dimenziós felület.
  2. Nem tudsz egyszerre kétfelé haladni, avagy egyszerre csak egy gondolatod lehet. Vagy a problémádra fókuszálsz, vagy a célodra.
  3. „Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely a problémát létrehozta.” Einstein
  4. Nincs olyan törvény, hogy egy múltban megtörtént esemény pontosan ugyanúgy fog megtörténni a jelenben. Ha ez így lenne, akkor a tőzsdéznék.
  5. Az agy úgy működik, hogy a múltban megtörtént számodra negatívan végződő eseménytől meg akar védeni. Tudod, a múltkor is valami hasonló volt. Ez megint ilyen! Ez vészhelyzet! Menekülj!
  6. Mindig minden egyensúlyba kerül. Pl.: Apály-dagály. Közgazdaságtan: kínálat-kereslet. A rossz után jön a jó.
  7. „A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.”

Célkitűzés

 

Egy bizonyos mennyiségű energiával rendelkezel. Ezzel az energiamennyiséggel elindulsz megvalósítani célodat. De TÖRTÉNIK valami. Felmerül egy akadály. Ez ÉRZELmet vált ki belőled. Az érzelem egy múltban megtörtént kudarcélményben gyökerezik. A fél-elem a kép-telenségtől. Ebből megszületik a GONDOLAT. Rossz? Negatív? Düh, szomorúság, sértődöttség, pánik, ellenségesség, tehetetlenség, megszégyenülés.  A gondolatot a TETT követi.

Tettek

 

Milyen tettek lehetnek ezek után? Megelőzés, elkerülés vagy küzdelem, feladás.  Bármelyiket választod, a meglévő energiádból táplálkozik. Már a megelőzés is energiagombócokat zabált fel. Az elkerülés és a harc is óriási energiákat emészt fel az előrehaladásodra összegyűjtött energiatömbből.

 

Történések mindig vannak

 

Akadályok mindig vannak. Ha elkezded az okokat kutatni, akkor azzal foglalkozol, hogyan nem lehet elérni a célt. Levetted a fókuszod a célról és a problémára irányítottad. Vagyis a múltban történt hasonló eseményre húzod rá azt, ami most van, azért, hogy a jövőd jó legyen. Két helyen időznek a gondolataid. A múltban és a jövőben. Nem a jelenben, a tényeken. A múlt már elmúlt, a jövő pedig még nincs itt. A mostból nem tudsz visszanyúlni a múltba vagy előrenyúlni a jövőbe.

Ha idáig eljutottál, akkor gratulálok. Van remény. 

 

Ha tudsz, nem tudsz nem tudni

 

Most már tudsz olyat, amit innentől kezdve nem tudsz nem tudni. Az emberek 99%-a nem tudja, hogy mázsás hátizsákot cipel. Megszokta. Te már tudod, mitől nehéz a célod felé haladni. A kérdés nálad már az, hogyan tedd le. Nos, ez nem azonnal fog sikerülni. Csak szépen lassan tudod kidobálni belőle a nehezékeket. Pont úgy, ahogy az El Caminora indulnak 40-50 kg-os zsákkal. Mire odaérnek, csupán 4-5 kilós a puttony.

 

Nézzük ezt a gondolatmenetet jobb agyféltekével.

 

Már az elején tegyünk különbséget álmok és cél között. Az ÁL-mokat az ember kergeti, a cÉLokat eléri. Elhatározod, hogy eleged van a nyugati életformából. Szeretnél Balira költözni. Megkívántad az Ízek, imák, szerelmek filmből. Elérhető cél. Többen megcsinálták. Hatalmas elánnal előkészülsz. Összepakolod a cuccaidat egy meglehetősen terebélyes kisbuszba. Megtankolsz. Autópályán boldogan száguldasz új életed felé. Lezárták a pályát. Elkerülő utat kell keresned.  Fogy a benzin. Visszatérsz. Defektet kaptál. Kicseréled a kereket. Le kell hajtanod a gumit megjavíttatni. Hányingered lesz. Egyre rosszabbul érzed magad. Eszedbe jut a múltkori, amikor hajszál híján belehaltál egy vírusba. Lehet, hogy megint? Itt kórház sincs.

Utasokat veszel fel. Van köztük olyan, aki némán ül melletted. Hagyja, hogy vezess. Van köztük olyan, aki folyton beleszól, irányítani akar. Ne arra menj! Van rövidebb út. Hogy vezetsz? Béna vagy. Hallgatsz rá? Ha igen, sose érsz oda.

Több benzint használtál el, mint amennyit terveztél. Tudsz tankolni? Egyre nehezebb az út. Vagyis már út sincs. Egy rablóbanda állít meg. Ha küzdesz, harcolsz, eleshetsz. Jobban teszed, ha nem állsz ellen. Inkább odaadod, amit kérnek.

Megérkeztél. Azt hiszed vége a megpróbáltatásnak. De közel sem így van. Az akadályoknak sose lesz vége. Egy biztos! Semmi sem állandó.

Most állj le egy kicsit. Gondolkozz. Hányszor adtad fel már a céljaidat?

 

Konkrétabb célkitűzés, meg akarsz tanulni németül

 

Miért? Nem tudsz megélni itthon. Tartozásaid vannak. Teljesen kilátástalannak érzed a helyzeted. Ausztriába, Németországba költöznél. De nem beszélsz németül. Bár suliban hajdanában tanultál, de nem volt a kedvenc tárgyad. Nem is sokat tudsz már abból.

Álmod vagy célod van ? Megoldhatod az anyagi problémáid. Sokan megcsinálták a szerencséjüket. Először is meg kell tanulnod németül. Ahhoz, hogy munkát kapj ez a minimum.

  1. felvonás

Hogyan fogj hozzá? Elmész egy nyelvkurzusra. Meg kell szólalnod. Görcsbe rándul a gyomrod. Ez megint az a szitu, amikor suliban anno megszégyenültél. Amikor a tanár azt mondta, a büdös életben nem fogsz megtanulni németül. ( Igen, ilyen durván.) Nincs is nyelvérzéked. Mit mondanak rád  a többiek? Nekik megy. Naná, hisz fiatalabbak.

Figyeled? Történés, érzelem, ami a múltból fakad. Szégyen. Képtelenség. Gondolat.

TETT:  Többet kell tanulnom.

  1. felvonás

Még több időt szánsz a tanulásra. Magolsz éjjel nappal. De a szakramentóba! Egyszerűen elfelejted, amit megtanultál. Még a szavak sem jutnak eszedbe, nemhogy még mondatot alkoss és figyelj arra, mit kérdez a tanár. Mindig így van. Naná. Nincs nyelvérzéked. Megmondták!

Túl sok kudarc. Jobb lesz, ha magántanárhoz megyek- gondolod. Ott legalább nem kell versenyeznem mással.

  1. felvonás

Mintha jobban menne. De baromi sokba kerül. Mintha a fogadat húznák. Újabb teher a zsákban. Órán egészen jól elboldogulsz. Mehet élesben. Esetleg egy állásinterjú. Na, itt a vég. Még azt sem érted, mi a fenét karattyol, nem hogy válaszolj.

Feladod? Futsz még néhány kört?

 

Térjünk vissza a törvényekre

 

Vagy a problémára fókuszálsz, vagy arra, hogy megtanulsz németül.

Nem igaz az, hogy nincs nyelvérzéked. Ezt a múltban mondta neked valaki.  De nem a gondolatra emlékszel, hanem arra a pocsék érzésre, amit kiváltott belőled. Az agyad meg akar védeni egy ugyanilyen érzéstől.

Azt mondja: – Add fel, ha nem akarod megint ezt érezni. Energiát zabál a célodra gyűjtött energia mennyiségedből.

„Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely a problémát létrehozta.” A magolós módszerekkel nem lehet megtanulni németül. Válts módszert. Számtalan német tanulási technika létezik. Használd azokat, amik nálam beváltak. Német szótanuló kártya, VIDEÓ >>

Vagy keress másnál, de ne magolj!

Harcolnod kell magaddal, hogy leülj tanulni? Újabb energiaveszteség. A harc sokat elvisz. Mi ellen is küzdesz? Félsz. Mitől félsz? A képtelenségtől. Képtelen vagy szavakat megtanulni. Pedig benne van a nevében. Azért vagy képtelen német szavakat megtanulni, mert kép nélkül akarod megtenni. Képtelen vagy mondatot alkotni és közben még igét is ragozni?  Badarság!
Igeragozás egyszerűen VIDEÓ >>

 

A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.

Senki sem mondta, hogy nem kell megdolgozni azért, hogy tudj. Ingyen nem adnak semmit. Bár elég sokan elhiszik azokat a reklámokat, ahol azt ígérik 2 hét alatt tanulás nélkül megtanulhatsz egy nyelvet. Nézd csak meg a megosztásokat.

 

A törvények ismerete mutatja meg, hogyan érd el a célodat

 

Ezt a kettőt tedd

Légy a mostban!

Jó, nem könnyű megtenni. Próbáld csak ki ezt. Hunyd le a szemed és gondolj a következő gondolatodra. Mi történt? Semmi? Az jó!

Ne hidd el, amit hiszel!

Ha eljutottál idáig, akkor valóban hajlandó vagy tenni a céljaidért. Nem csak álmokat kergetsz.

 

Hol lehet még letérni a cél felé vezető útról?

 

A jobb agyféltekés tanulás tréningeken 2 nap alatt lépésről-lépésre haladunk ezen a vonalon. Utána az 1 napos jobb agyféltekés német tanulás tréningen a német tanulás technikákat gyakoroljuk be. Mindenki lelkes, feldobott, motivált. Úgy érzi megváltja a világot.

Semmi sem működik magától. Csakis magadtól. A magokat elvetjük együtt. Szerszámokat is adok a műveléshez. Azt is megmutatom, melyik szerszám mire való.

DE!

Az életed kertjét már magadnak kell művelned. Milyen lesz a kerted? Ha gyomtalanítottad, de nem műveled, akkor újra belepi a gaz. A régi rossz szokásokhoz könnyű visszatérni. Nem kíván energiát.

Vagy lesz egy olyan kereted, amit megcsodálnak és gratulálnak! Példának tekintenek és tanácsot kérnek! Amiben minden megterem, amire szükséged van egy boldog, biztonságot adó élethez. Lehet, hogy vihar megtépázza majd. Ám akkor sem esel kétségbe, mert annak a tudásnak a birtokában vagy, hogyan kell új, szebb, még jobb, többet termő kertet építeni.

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtatás